Grilltillbehör ;-)

Hallå där, här är ett riktigt bra LCHF alternativ till potatisgratäng eller pommes.

Ingredienser:
400 gram strimlad vitkål
2-4 tsk Sambal Oelek
3 msk finriven parmesanost
2 dl vispgrädde
salt och svartpeppar eller curry efter behag
smör, en rejäl klick


Gör så här
Strimla vitkålen med en osthyvel och stek på medelhög värme i en rejäl klick smör.

Blanda ner Sambal Oelek (den är stark så smaka er fram) och parmesanosten och låt steka in en liten stund.

Tillsätt vispgrädden och låt den koka in i vitkålen på svag värme ca. 15 min.

Smaka av med salt och svartpeppar eller byt ut svartpeppar mot curry för att få det mer passande till kyckling.

Gott till t.ex. grillat, så klart ;-)

Prova och njut


Hjälpmedel till grillningen ;-)

Här är några grejer jag inte kan vara utan när jag grillar, de här gör livet som grillare så mycket lättare.

En rejäl skärbräda
En eller två rejäla knivar
Ett par kraftiga handskar gärna svetsarhandskar, så du kan flytta på glöd och varmt kött utan besvär (ej med på bild)
BBQ folie från Lidl lite tjockare/kraftigare så den håller bättre

BraAttHaGrejer när du grillar

Lycka till ;-)

Enkel kall sås till fisk ;-)

Hallå där!

Här är en kall gräddsås som är enkel att göra

3dl vispad grädde
3msk majonäs
1msk sötstark senap
1 nypa salt
1 nypa svartpeppar
rikligt med finklippt dill
prova er fram hur stora nypor och hur mycket dill ni vill ha

Blanda allt i en bra skål och rör ordentligt

Passar bra till all fisk

Servera och njut

Plockmat, Dadlar i Bacon ;-)

Här är en liten grej som ni måste prova, enkelt och gott

Dadlar i Bacon, Salt och Sött

Ta en förpackning Dadlar
Rulla in en och en i bacon ett eller två varv inte mer
Smörj ett ugnsfast fat och lägg dessa därpå
Ställ in i ugn i ca. 10 min i 225 grader de ska få en rejäl färg men inte bli brända

Servera och njut, passar som plockmat eller som en liten aha på fina middagen ;-)


Enkel kall sås till Grillat kött ;-)

Hallå där!

Här är en kall crème fraiche sås som är enkel att göra

5 dl crème fraiche
1 dl sweet chili sås t.ex. SantaMaria
2 stora vitlöksklyftor, riv dessa
1 tsk salt
Knappt 1 tsk svartpeppar, prova er fram så det inte blir för starkt

Blanda allt i en bra skål och rör ordentligt

Passar till kött och speciellt kyckling

Servera och njut

Grillgubbe i Alla Väder ;-)

Jajamänsan, om nu familjen vill ha egenrökt lax på påskbordet är det bara att elda på och jag har sagt att jag grillar/röker året runt så då får jag stå för det. Snön vräkte ner när laxen skulle rökas men det är bara att tänka bort och starta upp röken ;-)


Vill man ha egenrökt är det bara att ställa upp.

Jag hade en liten kompis med mig som heter FALCON, Sveriges bästa öl, som gjorde arbetet lite lättare ;-)

Aprilväder ;-)

Hallå där!
Lite smått besvärligt att vara grillgubbe just idag med tanke på vädret, snön bara vräker ner!
Håller just nu på att röka lax till årets påskbord.
Bilder lägger jag upp senare!


Matbloggstoppen
RSS 2.0