Födelsedag!
GRILLHOUSE.SE
Pelles Italienska Köttbullar
Pelles Italienska Köttbullar
i Tomatsås
Beroende på storlek 7-10st (ca 100gr / köttbulle)
Köttbullarna
800gr blandfärs
1 ägg
1 matsked Dijonsenap
2 klyftor vitlök
1 liten gul lök
2-3 matskedar parmesan ost (Finns olika sorter, dyr = bättre)
2st skivor vitt bröd
1-2 DL Mjölk
2 matskedar kalvfond eller 1 tärning köttbuljong
Salt, Peppar efter behag (jag kör 2 vrid på saltkvarnen och 3-4 på peppar.)
Tomatsås
Ica Krossade tomater 3st förpackningar
(ta gärna 1 vitlök, 1 basilika, 1 naturell)
Börja med tomatsåsen, blanda ner de olika förpackningarna med krossade tomater i en större järn gryta (ca 20-24 cm eller likn.)
3 förpackningar med krossade tomater, 1 med vatten.
(skölj ur de andra så du får med allt i förpackningen.)
Låt det koka upp, dra ner sedan så det sjuder lätt i ca 10-15 min.
Dags att blanda färsen!
Lägg de 2 skivorna med vitt bröd i en skål med 1-2 DL mjölk.
(funkar med ströbröd om man inte har vitt bröd hemma)
Riv parmesan osten.
Riv den gula löken.
Pressa vitlöken.
Blanda färsen och andra ingredienser i en lagom stor bunke.
Gärna med händerna !
Skölj av händerna och börja forma tennisbolls stora bullar av färsen, lägg de på en tallrik tills tomatsåsen är klar.
Lägg försiktigt ner köttbullarna i tomatsåsen, när alla ligger i grytan så skall tomatsåsen täcka alla köttbullar. (annars behöver man vända på dom för att de ska koka klart)
Nu kan det behövas lite mer värme på plattan för att allt ska sjuda,
Inte koka våldsamt utan låt det sjuda lagom.
Vänd gärna på dem då och då.
Efter 25-30 minuter kan du kolla så om de har fått en ”fast” form.
Jag brukar känna om det är färdigt, om du är osäker kan du ta upp en och dela på den.
Om de är klara kan du dra grytan från plattan och koka upp vatten till pastan.
Självklart kör man ”färsk” pasta, 1-2 minuters koktid, jag brukar koka upp vatten med mycket salt, kasta i pastan och sedan så fort det kokar upp igen dra av kastrullen, och låta det stå till det är klart.
Serveras med!
Vitlöksbröd
Ett gott rött vin ex: Casillero del Diablo (nr 2962)
BONUS RECEPT!
Frukostmuffins!
4 skivor vitt bröd (Formfranska).
4 skivor bacon.
4 ägg.
Ost (efter egen smak, cheddar är gott!).
Salt och Peppar.
Sätt ugnen på 200 grader.
Stek baconet lagom hårt, du ska kunna böja på det utan att det går sönder.
Smöra muffinsformen. (en i plåt, jag har en som klarar 12st muffins)
Skär ut en cirkel från brödet, eller klipp! jag har en gammal pepparkaks form, som passar perfekt.
Pressa ner dina brödcirklar i formen så det blir som en skål av bröd.
Lägg i lite ost i botten, klä brödskålen med en baconskiva.
In med plåten i ugnen i ca 2-3 minuter, så bröd och bacon rostas lite.
Ta ut plåten, knäck 1 ägg i varje brödform, det kan vara svårt att få plats med hela ägget i brödformen, gulan och halva vitan brukar funka.
Toppa med lite riven ost.
Salta och peppra lagom, in igen i ugnen, grädda i ca 8-10 minuter.
Dom är perfekta när gulan är lite lös. Men det är en smaksak!
Hoppas det smakar!
Är det någon mer som har ett bra recept ni vill dela med er så skriv en Kommentar här nedan till Grillgubben hur jag kan kontakta dig och sedan kommer det ut här ;-)
Grill on Boys ;-)
Nytt Rödtjut ;-)
The Big Zin Zinfandel (nr 2360)
Rött vin, Fruktigt & SmakriktInformation om drycken
- Årgång 2011
- Alkoholhalt 13,0 %
- Användning Serveras vid 16-18°C till grillade rätter av fläsk-, lamm- och nötkött.
- Smak Fruktig smak med inslag av fat, katrinplommon, mörka körsbär, muskot och vanilj.
- Färg Mörk, röd färg.
- Leverantör Future Wines Sweden AB
- Producent ViniMundi
- Råvaror Zinfandel.
- Doft Fruktig doft med inslag av fat, katrinplommon, örter, lakrits och vanilj.