Flädermoussetårta med jordgubbar
Hallå där alla Grillers!
Här kommer ett recept på en riktigt bra och smaskig tårta ;-)
Det är ingen grillgrej men jäkligt smaskig ;-)
Den här flädermoussetårtan med jordgubbar kommer bli sommarfavoriten på alla kalas och fikastunder.
Receptet har jag "lånat" från Tasteline.com
Ingredienser
Kladdkakebotten | ||
2 st | ||
2 dl | ||
2 tsk | ||
100 gram | ||
100 gram | ||
2 dl | ||
2 tsk | ||
Flädermousse |
||
3 st | ||
100 gram |
1 st | ||
3 msk | ||
4 dl | ||
3 st | ||
0,5 dl | ||
Garnering |
||
1 l | ||
0,25 kruka(or) |
Tillagning
Kladdkakebotten
1. Sätt ugnen på 200°.
2. Vispa ihop ägg, socker och vaniljsocker. Hacka chokladen. Smält smöret, lägg i chokladen och rör tills den smält. Blanda ner detta i smeten och vänd ner vetemjölet. Smula lavendelblommorna och vänd ner dem
med en slickepott.
3. Smörj och bröa en springform med 17–20 cm i diameter beroende på hur
hög tårta du vill ha. Grädda bottnen i ca 20 minuter, ta ut och låt kallna helt.
Flädermousse
2. Vispa ihop ägg, socker och vaniljsocker. Hacka chokladen. Smält smöret, lägg i chokladen och rör tills den smält. Blanda ner detta i smeten och vänd ner vetemjölet. Smula lavendelblommorna och vänd ner dem
med en slickepott.
3. Smörj och bröa en springform med 17–20 cm i diameter beroende på hur
hög tårta du vill ha. Grädda bottnen i ca 20 minuter, ta ut och låt kallna helt.
Flädermousse
4. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten.
5. Hacka och smält chokladen över vattenbad eller i mikro på låg effekt.
6. Skrubba citronen, riv skalet och pressa ur saften, ca 1 msk behövs. Blanda detta
med flädersaften i en kastrull på svag värme och lägg i de urkramade gelatinbladen. Rör om tills de smält. Ställ åt sidan.
7. Vispa grädden. Vispa ihop äggulor och florsocker i en annan skål och vänd ner detta i grädden. Vänd till sist ner
chokladen och flädersaften med citron och gelatin i grädden.
8. Häll moussen i formen med kladdkakan och ställ i frysen. Ta fram minst 30 minuter innan servering.
Garnering
5. Hacka och smält chokladen över vattenbad eller i mikro på låg effekt.
6. Skrubba citronen, riv skalet och pressa ur saften, ca 1 msk behövs. Blanda detta
med flädersaften i en kastrull på svag värme och lägg i de urkramade gelatinbladen. Rör om tills de smält. Ställ åt sidan.
7. Vispa grädden. Vispa ihop äggulor och florsocker i en annan skål och vänd ner detta i grädden. Vänd till sist ner
chokladen och flädersaften med citron och gelatin i grädden.
8. Häll moussen i formen med kladdkakan och ställ i frysen. Ta fram minst 30 minuter innan servering.
Garnering
9. Skölj jordgubbarna och lägg dem i en stor hög mitt på tårtan. Dekorera med färsk mynta.
Receptet är hämtat ur boken "Lättlagad sommarmat" av Åsa Swanberg (Ordalaget Bokförlag).
Foto: Malou Holm
Receptet är hämtat ur boken "Lättlagad sommarmat" av Åsa Swanberg (Ordalaget Bokförlag).
Foto: Malou Holm
Grill on Boys & Girls ;-)
Innis & Gunn Vintage
Hallå där alla Grillers!
Precis nu har Systembolaget släppt en ny öl i ett mycket litet parti, Innis & Gunn Vintage.
Grillgubben har köpt några flaskor som ska testas, väntar med spänning ;-)