Bushmills Blackbush

Hello Grillers!
Här kommer ett tips på en trevlig liten rackare som kommer från Irland.
Finns på Bolaget i beställningssortimentet.

Den är jäkligt bra och slinker ner så man hör änglarna sjunga hela vägen 

Testa den här när ni vill ha en paus från alla rökiga rackare eller ni andra kleningar som vill studsa upp lite från t.ex. Grants eller Famous;-)

 
Grill om Grillers;-)

Grillbilar!

Hallå där alla Grillers!
 
Här har ni en ny modell av världens mest sålda bil ;-)
Med denna kan inte grillkvällen gå fel, det är bara att köra.
Som tipsen på baksidan säger Glassbil, Rostig bil eller Billackering det är tre varianter av denna lite större modell.
Sedan är det upp till er att hitta på hur ni vill ha den serverad.
Kanske bara en näve inkastad i munnen när ni grillar annat.
Det finns säkert någon liten mörk rom eller något Rosévin som funkar till den här rackaren.
Prova er fram, det tänker jag göra ;-)
 
 
Grill On Grillers ;-)
 

Flädermoussetårta med jordgubbar

 Hallå där alla Grillers!

Här kommer ett recept på en riktigt bra och smaskig tårta ;-)
Det är ingen grillgrej men jäkligt smaskig ;-)
 
Den här flädermoussetårtan med jordgubbar kommer bli sommarfavoriten på alla kalas och fikastunder.
Receptet har jag "lånat" från Tasteline.com
 
Ingredienser
Kladdkakebotten
2 st 
2 dl 
2 tsk 
100 gram 
100 gram 
2 dl 
2 tsk 

Flädermousse
3 st 
100 gram 
1 st 
3 msk 
4 dl 
3 st 
0,5 dl 

Garnering
1 l 
0,25 kruka(or) 

Tillagning

Kladdkakebotten
1. Sätt ugnen på 200°.
2. Vispa ihop ägg, socker och vaniljsocker. Hacka chokladen. Smält smöret, lägg i chokladen och rör tills den smält. Blanda ner detta i smeten och vänd ner vetemjölet. Smula lavendelblommorna och vänd ner dem
med en slickepott.
3. Smörj och bröa en springform med 17–20 cm i diameter beroende på hur
hög tårta du vill ha. Grädda bottnen i ca 20 minuter, ta ut och låt kallna helt.


Flädermousse
4. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten.
5. Hacka och smält chokladen över vattenbad eller i mikro på låg effekt.
6. Skrubba citronen, riv skalet och pressa ur saften, ca 1 msk behövs. Blanda detta
med flädersaften i en kastrull på svag värme och lägg i de urkramade gelatinbladen. Rör om tills de smält. Ställ åt sidan.
7. Vispa grädden. Vispa ihop äggulor och florsocker i en annan skål och vänd ner detta i grädden. Vänd till sist ner
chokladen och flädersaften med citron och gelatin i grädden.
8. Häll moussen i formen med kladdkakan och ställ i frysen. Ta fram minst 30 minuter innan servering.

Garnering
9. Skölj jordgubbarna och lägg dem i en stor hög mitt på tårtan. Dekorera med färsk mynta.

Receptet är hämtat ur boken "Lättlagad sommarmat" av Åsa Swanberg (Ordalaget Bokförlag).
Foto: Malou Holm
 
Grill on Boys & Girls ;-)

Innis & Gunn Vintage

Hallå där alla Grillers!
 
Precis nu har Systembolaget släppt en ny öl i ett mycket litet parti, Innis & Gunn Vintage.
Grillgubben har köpt några flaskor som ska testas, väntar med spänning ;-)
 
 
  • Innis & Gunn Vintage Nr 11014

  • 2015
  • Storbritannien
    Tillverkad i Storbritannien Skottland
  •  har ofta över 7 % i alkoholhalt
  • 99:-
  • Flaska , 500 ml
Säljstart: 2016-06-03

Nyanserad, maltig smak med sötma och fatkaraktär, inslag av torkad frukt, kaffe, lakritsfudge, romrussin, nötter och vanilj. Serveras vid cirka 10°C som sällskapsdryck eller till smakrika rätter av mörkt kött.

 

Grill on Boys & Girls ;-)

Tzaziki variant ;-)

Hallå där alla grillers och även ni andra ;-)

Här kommer en variant av Tzaziki som jag gillar skarpt.
Det är lilla frun som gör denna snabbt och enkelt.
Vi har denna till kött, tacos och ja ta mej fan till allt möjligt som t.ex. varma mackor och sallad.
Den funkar till det man vill att den ska funka ;-)

5 dl Creme fraiche
1 - 2 st Solo vitlök eller 2 - 4 klyftor
6 - 8 cm vanlig gurka (skala den om ni vill ha lite mindre gurksmak)
Ca. 1 tsk salt (smaka av)
Knappt 1 tsk svartpeppar

Häll upp Creme fraichen i en bra skål
Riv ner vitlöken
Riv ner gurkan
Töm i saltet
Töm i svartpepparn
Rör om och låt stå en stund så smakerna sätter sig
Smaka av, salta och peppra efter behov, smaka igen

Grill on Boys ;-)

Nationaldagen

Tack Moder Svea för att jag får vila i din famn.
 

Nationalsången

 Text av Richard Dybeck.
Du gamla, Du fria, Du fjällhöga nord
Du tysta, Du glädjerika sköna!
Jag hälsar Dig, vänaste land uppå jord,
/: Din sol, Din himmel, Dina ängder gröna.:/
Du tronar på minnen från fornstora da'r,
då ärat Ditt namn flög över jorden.
Jag vet att Du är och Du blir vad Du var.
/: Ja, jag vill leva jag vill dö i Norden.:/
 
Här har ni Stora och Lilla Riksvapnet, vår kära fana och Svenska jordgubbar ;-)
 
Grill on Boys ;-)

Chili i näsan!

Tjosan Hejsan Grillers!
 
Har ni någon gång funderat på hur det känns att stoppa Chili i näsan så kan jag försöka förklara.
Det bränner förjävligt i näsan och på överläppen eftersom snor från näsan blandat med rester från Chilin rinner ner på läppen och förvandlar de två till brinnande köttslamsor ;-)
 
Vi lagade lite mat hemma och jag skar upp lite Chili som skulle användas i maten när det killar/kliar i näsan och jag mitt dumma helvetes nöt stoppar utan att tänka in ett finger i näsan för att klia.
WOOOAAAHHHAAAA jag känner direkt att det där var jättedumt och sedan eskalerar det ytterligare, satans jävla helvete vad det svider. Vad ska jag göra, in med näsan under vattenkranen men det hjälper föga utan det fortsätter att brinna och nu börjar dessutom snoret att rinna ner på läppen. 
- Ta yoghurt på fingret och stoppa i näsan, säger den hjälpsamma lilla frun som skrattar så hon nästan trillar omkull på köksgolvet, det funkar säkert det borde neutralisera.
- Hur skulle det se ut med vit yoghurt rinnande ur och ned från näsan, NEJ TACK!
Efter en stund, jag vet inte hur länge så stillade det sig men jag fick äta kvällsmat som den värsta snorunge med rinnande näsa ;-)
 
 
Stoppa inte chili i näsan!
 
Grill on Boys ;-)
 
 

Lite dyrare lite Bättre!

Hallå där Grillers ;-)
 
Den här Rommen är "lite dyrare lite bättre" ;-)
Har ni testat Plantation Barbados och tyckte den var bra så ska ni prova denna. Ni kommer inte att ångra er ;-)
Den här är ett par hundringar dyrare men det märks redan från första droppen, den är så mycket bättre.
 
 

Rum Plantation 20th Anniversary Extra Old (nr 509)

Rom , Mörk
Tillverkad i Barbados
  • Alkoholhalt40,0 %
  • Sockerhalt29 gram/liter
  • AnvändningServeras rumstempererad som avec. 
  • SmakNyanserad, kryddig smak med fatkaraktär och liten sötma, inslag av muscavadosocker, banan, arrak, örter och vanilj. 
Tveka inte, prova!
 
Grill on Boys ;-)

Rödtjut för Grillare!

Hallå där Grillers ;-)
 
Här är ett rödtjut som bör finnas hemma hos alla grillare, det är ju bara att kolla på namnet.
Det funkar att dricka till vilt, tamboskap, ostbågar eller bara direkt ur flaskan när man står och grejar med grillen
eller när disken ska tas hand om ;-)
 
 

Grillo (nr 72977)

Rött vin , Kryddigt & Mustigt
  • Ekologiskt odlat
  • Årgång2013 
  • ProducentFamiglia Grillo 
  • LeverantörThe Wine Team 
  • Alkoholhalt14,0 %
Grill on Boys ;-)

50 års present Jakt & Friluftskänga

Hallå där Grillers!
 
Här kommer ett tips på en känga som är jäkligt bra för ett överkomligt pris.
Jag fick denna när jag fyllde 50 av familjen, klanen Lejonord, TACK så jättemycket.
Den är suverän på foten, sitter bra, stadig, lätt och den är vattentät, jag har provat ;-)
Jag var ute på älgjakt och helt plötsligt klev jag ner i ett surhål, drygt 15 cm vatten och då tänkte jag att "Jävlar nu blir jag blöt" men det hände inget jag var lika torr som förut och jag stod dessutom kvar i hålet för att testa ordentligt ;-)
 
Är ni ute efter en känga så rekommenderar jag denna, här kommer en länk till Engelsons, de har bästa priset på denna och har haft länge.
http://www.engelsons.se/kanga-hunter-inkl-coolmaxstr
 
 
Grill on Boys ;-)

50 års presenter från Brandkåren

Skultuna mässingsskål från Nerikes Brandkår designad av Olof Kolte
Mackmyra whisky "Svensk Rök" från Byrsta deltid
Hjälm från kamratföreningen Byrsta deltid
 
Mycket tack alla ;-)
 
 

Stek & Grill Temperaturer ;-)

Hallå där Grillers!
Här kommer lite tips om Stek & Grill temperaturer, använd gärna denna i samband med den andra som finns under Temperaturer.
Sedan mixar ni dessa och bildar er en egen uppfattning så blir resultatet fem av fem grillar ;-)
 
 
 Grill on Boys ;-)

Rödlöksdröm

Hallå där Grillers ;-)
 
Här är ett litet förslag på en kall sås att ha till kött.
 
2,5 dl crème fraiche
2 msk majonnäs
2 msk rödlökschutney
1 rejäl klyfta vitlök, riven
1 liten rödlök, riven
Svartpeppar och salt efter smak
Cayennepeppar så ni får lite sting
 
Rör ihop denna och låt er väl smaka.
Endast fantasin sätter stopp för vad ni kan ha den till ;-)
 
Grill on Boys ;-)

Armband ;-)

Hallå där Grillers och alla andra!
 
Idag låg det en grej i posten som inte har så mycket med grill att göra förutom att den nu sitter på Grillgubben ;-)
Det kom ett armband som jag beställde på en marknad i Hallsberg av en knalle.
Hon gjorde det efter mina önskemål med färger så jag är helnöjd.
Här kommer en länk till hennes sida. www.golin.se
 
 
Grill on Boys ;-)

RaggarÖl. När du vill att livet ska va i färg ;-)

Hallå där alla Raggers och Grillers, ja och ni andra krakar också ;-)
Här kommer ett tips på en bira som bör finnas i bagaget på alla Raggar bilar.
Ja den funkar hemma på baksidan eller på 80 årskalas vid fina herrgården också.
Den rinner ner utan problem både källarkall eller bagagerums ljummen, en riktig RaggarÖl helt enkelt.
 
Den finns på Systembolaget i beställnings sortimentet.
Lite dyr dock. 300 spänn för en platta och det är det minsta som går att beställa.
Men vad tusan spelar det för roll när burkjäveln är så frän som denna.
Lasta in några plattor, bränn lite gummi och ha en trevlig sommar.
 
Grill on Raggers & Grillers
RSS 2.0