Saltlag för rökning!

Hallå där Grillers!
 
Här har ni ett recept till insaltning av kött och fisk när ni ska röka.
Det här är välprövat så det funkar varje gång ;-)
 

Till kött tar du 1 liter Nitritsalt till 10 liter vatten, detta behöver inte kokas eller stå och mogna.

Spruta in i köttstycket med 2,5 cm. mellanrum med en marineringsspruta.

Låt sedan köttet ligga i lagen och dra, svalt ett dygn, inte längre. Ta upp, torka av och rök.

 

Till fisk tar du 7,5 dl. Nitritsalt till 10 liter vatten, låt den ligga svalt ett dygn, fisk behöver du inte spruta in något i. Ta upp, skölj, torka av och rök.

Använd med fördel fet fisk som ål, makrill, lax, regnbåge, röding, öring och sik.

Nitritsalt, finns att köpa hos en charkuterist t.ex. Robertsons.


Det här receptet har jag fått av en kompis som är en mästare på att röka, en bland de bättre skulle jag tro.

Tack Mats O ;-)

 

Grill & smoke on Boys ;-)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Matbloggstoppen
RSS 2.0