Nya grejer i röken ;-)

Hallå där!

Nu ska jag prova något nytt, en färdigkokt skinka som jag ska röka.
Jaja nyttochnytt en kompis har provat detta och han tyckte det funka men nu ska jag prova och som vanligt är det familjen som får vara provsmakare ;-)

Sedan slänger jag med en rostbiff och en eller två ostbitar när jag ändå ska elda ;-)


Grillsäsongen är här ;-)

Grillsäsongen är här, så nu kan även ni som inte grillar vintertid försöka få lite fjutt på grillarna.

Helgens grillning bestod av Vildsvinsfilé och Tamgrisfilé (fläskfilé) och det var smaskens.
Eller som BBQPitBoys skulle ha sagt -Mmmmm gooood!

Marinaden gjorde jag av två olika grilloljor och lite blandade kryddor. Det var Santa Marias Allround grillolja och CajP:s grillolja med honungssmak (det är den bästa med honung). Till detta hade jag Santa Marias färdiga grillkrydda som jag spetsar med vitlökspulver, paprikapulver och cayennepeppar detta fick ligga och gosa till sig i cirka två timmar sedan var det dax. Bränn på dem en stund så de får fin färg, sedan lägger ni dem i folie med en köttermometer instucken i någon av bitarna. VildsvinsFilén räcker att den går till 67 - 72 grader där har ni spännvidden på medium till välstekt sedan skall bitarna ligga och vila en stund (ca. 15min) innan ni skär upp dem.

Låt grillarna aldrig svalna ;-)

VildsvinsFilé & TamgrisFilé  Mmmmm Gooood!

Ost i Röken ;-)

Hallå där alla rökare!

Jag har hittat en annan ost med mer smak som jag provade att röka med ett utmärkt resultat.

Jag gjorde på samma sätt som förut 1 timma och max 40 grader celcius, eldar med björkved och alspån.

Den går under namnen Gårdsost eller Norrgårdsost det finns båda namnen på den.

En ost med mer smak, blev ett utmärkt resultat ;-)


Mer Vårkänslor ;-)

Jag tänkte bara lägga ut en bild på en liten fika i vårsolen.

Våren är här och livet börjar så sakteliga att återkomma.

Jordgubbar, Glass och Kaffe i Vårsolen

Vårkänslor ;-)

Hallå allihopa, nu är det vår!

Jag fick en artikel från tidningen Land av en kompis, som spinner vidare på ämnet sex.

Sex skivor vattenmelon motsvarar en Viagra enligt en amerikansk studie ;-)

I vattenmelon ingår ett ämne som heter Citrullin som omvandlas till Arginin i kroppen och detta ämne är bara bra för kroppen på fler olika sätt, läs mer här;-)

Den innehåller även den kraftfulla antioxidanten Lykopen, läs mer om den och hur du väljer och förvarar vattenmelon här;-)

Så ett litet tips så här på vårkanten är att göra en liten fruktsallad där jordgubbar och vattenmelon ingår, så får ni lite extra effekt på kärlekslivet.

Är det nu så att kärlekslivet inte får någon extra kick, då tror ni inte på detta, så då återstår bara att helt enkelt njuta av fruktsalladen och våren ;-)



Tillbehör

Som de flesta redan vet så grillar mannen och kvinnan står för tillbehören. Här kommer därför ett hett tips på tillbehör till grillat nu när våren är på väg. Lika gott som tilltugg till aperitifen eller som tillsammans med en sallad gör hela rätten. Ja, inte att förglömma det grillade såklart!

Tag "vanliga" tortillas, inte alltför stora eftersom de är knöliga att vända på grillen. Bred på smör eller Bregott. På med ett lager riven Västerbottenost (eller en ost med mycket smak). Krydda efter behag. Svartpeppar, flingsalt, färska örter som persilja, dill, oregano eller basilika. Allt efter tycke och smak. Lägg över en tortillas till också den smörad. Tryck till kanterna ordentligt. Lägg på grillen och vänd. Det krävs att man är aningen snabb eftersom de blir fort gräddade. Jag garanterar att det blir ett populärt tilltugg om så bara till grillölen.




Inlagt av "Frun"


BACON BURGER DOGS by the BBQ Pit Boys

Ja varför grilla och äta vanliga korvar när man kan göra så här.

De här sköningarna brukar jag titta på ibland, de har gjort 200 filmer med olika maträtter.

Så som sagt varför göra som vanligt när det går att göra som BBQPitBoys.

http://www.youtube.com/watch?v=bdOjov8Yyn0&feature=related

Jag citerar BBQPitBoys gubbarna. - Cook 'em low and slow, mmmm goood ;-)

Matbloggstoppen
RSS 2.0