Flädermoussetårta med jordgubbar

 Hallå där alla Grillers!

Här kommer ett recept på en riktigt bra och smaskig tårta ;-)
Det är ingen grillgrej men jäkligt smaskig ;-)
 
Den här flädermoussetårtan med jordgubbar kommer bli sommarfavoriten på alla kalas och fikastunder.
Receptet har jag "lånat" från Tasteline.com
 
Ingredienser
Kladdkakebotten
2 st 
2 dl 
2 tsk 
100 gram 
100 gram 
2 dl 
2 tsk 

Flädermousse
3 st 
100 gram 
1 st 
3 msk 
4 dl 
3 st 
0,5 dl 

Garnering
1 l 
0,25 kruka(or) 

Tillagning

Kladdkakebotten
1. Sätt ugnen på 200°.
2. Vispa ihop ägg, socker och vaniljsocker. Hacka chokladen. Smält smöret, lägg i chokladen och rör tills den smält. Blanda ner detta i smeten och vänd ner vetemjölet. Smula lavendelblommorna och vänd ner dem
med en slickepott.
3. Smörj och bröa en springform med 17–20 cm i diameter beroende på hur
hög tårta du vill ha. Grädda bottnen i ca 20 minuter, ta ut och låt kallna helt.


Flädermousse
4. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten.
5. Hacka och smält chokladen över vattenbad eller i mikro på låg effekt.
6. Skrubba citronen, riv skalet och pressa ur saften, ca 1 msk behövs. Blanda detta
med flädersaften i en kastrull på svag värme och lägg i de urkramade gelatinbladen. Rör om tills de smält. Ställ åt sidan.
7. Vispa grädden. Vispa ihop äggulor och florsocker i en annan skål och vänd ner detta i grädden. Vänd till sist ner
chokladen och flädersaften med citron och gelatin i grädden.
8. Häll moussen i formen med kladdkakan och ställ i frysen. Ta fram minst 30 minuter innan servering.

Garnering
9. Skölj jordgubbarna och lägg dem i en stor hög mitt på tårtan. Dekorera med färsk mynta.

Receptet är hämtat ur boken "Lättlagad sommarmat" av Åsa Swanberg (Ordalaget Bokförlag).
Foto: Malou Holm
 
Grill on Boys & Girls ;-)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Matbloggstoppen
RSS 2.0